TÄSTÄ KAIKKI ALKOI

Aloitetaan siitä, mistä kaikki alkoi.

Istuimme viime kesänä, kesän ensimmäisenä perjantaina, ystäväni Lindan kanssa meidän kantapaikassa Minibaarissa – tutummin minarissa – Aleksanterinkadulla. Meillä oli tapana käydä aina viikon päätteeksi juomassa parit drinkit maailmanparannuksen merkeissä. Ensin puitiin nopeasti läpi kuluneen viikon kuulumiset koulusta ja töistä, vaihdettiin kuulumiset miesrintamalla ja siirryttiin sitten molempien lempiaiheeseen; shoppailuun ja kauneudenhoitoon. 

Tuona perjantaina poikettiin kuitenkin kaavasta, kun ystäväni totesi värisevällä äänellä poikaystävänsä Emilin pettävän tätä. Tai ainakin hän kovasti epäili niin.

– Et saatana oo tosissas! – Vittu mikä jätkä. – Kenen kanssa?!
– No varmaan aika monen. – Se on ladannut itelleen Tinderin. – Pari päivää sitten istuttiin kotona sohvalla ja näin kun sen puhelimeen tuli ilmotus, että sillä on uus match. – Ihan varmaan se on ollut sen Vilman kanssa, sen joka on siellä yritysjuridiikan ja vero-oikeuden puolella. – Tai sit se on pannu kaikkia matcheja, sillähän oli aika villiä toi sen toiminta ennen kun ruvettiin seurustelemaan.

Mä en ole koskaan tavannut Emiliä, vaikka Lindan kanssa ollaan oltu kavereita joku kaksi vuotta. Koko sen ajan se on seurustellut Emilin kanssa, mutta jostain syystä ei olla koskaan satuttu samaan paikkaan yhdessä. Kuvista oon nähnyt, että sillä on tumma lyhyt tukka ja tosi hyvä tyylitaju. Kait se kuuluu asiaan, kun mies työskentelee pankissa.

– Emil kyllä sano sit kun kysyin, että se on vaan joku poikaporukan läppä. – Että kuka saa eniten matcheja tai jotain muuta vastaavaa. – Mut jotenkin en oikein usko sitä... tai äh en tiiä. – Ehkä oon vaan vainoharhanen. 
– No niin oot. – Ei se pettäis sua, ei ikinä! – Sehän herranjumala palvoo sua päästä varpaisiin.

Kilistettiin naiseudelle ja sille miten upeita me ollaan. Naurettiin vähän päälle, kun viereisestä pöydästä poikaporukka yritti tulla juttelemaan kamalalla avausrepliikillä.

Linda menee kuitenkin taas vakavaksi ja hiljaiseksi. Hitto, se on ihan oikeasti huolissaan, ajattelin.

– Tiiän että tää on ihan hullua mutta voisitko tehä yhen palveluksen? Linda kysyi.

Nyökkään ja sanon myöntyväni. – Anything for you bae.

– Voitko ladata sen Tinderin ja ettiä sieltä Emilin? – Ja jos match tulee niin laittelet sille viestiä sillein että yrittäisit vietellä sen? – Katotaan miten pitkälle se olis valmis menemään...

Kaivan puhelimen taskusta ja luon itselleni profiilin. Rajaan hakukriteerit 27-vuotiaisiin miehiin kolmen kilometrin säteeltä. Menee alle viisi minuuttia ja Emil löytyy. Painan sydäntä. Aktiivinen 2 hours ago, ajattelin ja laskin puhelimen pöydälle.

Odotellaan, mutta mitään ei tapahdu. Pian kello on jo sen verran, että Lindan täytyy lähteä kotiin ehtiäkseen ohjaamaansa pilatekseen. Sovitaan, että watsappaillaan ja lupaan päivittää väliaikatietoja jos Emilistä jotain kuuluu. Siemaisen viimeiset Kir Royalit, isken silmää viereisen pöydän kundeille ja jatkan matkaani kirjastoon.

Illalla kotona puhelin piippaa kesken iltapalanlaiton. You have a new match.

....TARINA JATKUU HUOMENNA

___________________________________________________________________________________________

VAKUUTAN KUNNIANI JA OMANTUNTONI KAUTTA KERTOVANI TOTUUDEN JA VAIN JA AINOASTAAN TOTUUDEN, MITÄÄN SALAAMATTA TAI SIIHEN MITÄÄN LISÄÄMÄTTÄ TAIKKA SITÄ MUUTTAMATTA*

*tarinoiden yksityiskohtia on saatettu muuttaa niin, että asianosaiset pysyvät tunnistamattomissa. 


8 kommenttia